Атестація лікарів на категорію, атестація лікарів-спеціалістів


90. Санологія

4. "Здоров'я та спосіб життя"


243. До основних шляхів протирадіаційного захисту має відношення
244. До бажаних для використання продуктів в умовах впливу малих доз радіації мають відношення
245. В умовах впливу малих доз радіації підлягають обмеженню
246. В умовах впливу малих доз радіації необхідно використовувати цинквміщуючих продуктів
247. В умовах впливу малих доз радіації необхідно використовувати харчові волокна, які містяться у
248. В умовах впливу малих доз радіації необхідно використовувати селенвміщуючі продукти
249. В умовах впливу малих доз радіації необхідно використовувати цистеїнвміщуючі продукти
250. В умовах впливу малих доз радіації необхідно використовувати антоціани, які містяться у
251. В умовах впливу малих доз радіації необхідно використовувати продукти, які містять вітамін В 6
252. В умовах впливу малих доз радіації необхідно використовувати продукти, які містять вітамін Є
253. В умовах впливу малих доз радіації необхідно використовувати кальційвміщуючі продукти
254. В умовах впливу малих доз радіації необхідно використовувати калійвміщуючі продукти
255. В умовах впливу малих доз радіації необхідно використовувати продукти, які містять вітамін А
256. В умовах впливу малих доз радіації необхідно використовувати природні сорбенти
257. В умовах впливу малих доз радіації необхідно використовувати продукти, які вміщують аскорбінову кислоту
258. В умовах впливу малих доз радіації необхідно використовувати природні радіопротектори з класу гіркот
259. В умовах впливу малих доз радіації необхідно використовувати радіопротектори з антиоксидантними властивостями
260. В умовах впливу малих доз радіації необхідно використовувати рослини, які прискорюють виведення радіонуклідів з потом
261. В умовах впливу малих доз радіації необхідно використовувати рослини з сечогінним ефектом
262. В умовах впливу малих доз радіації необхідно використовувати рослини з імуномодулюючим впливом
263. В умовах впливу малих доз радіації необхідно використовувати рослини, які поліпшують кровотворення
264. В умовах впливу малих доз радіації необхідно використовувати рослини, які очищують бронхіальне дерево від радіонуклідів
265. В умовах впливу малих доз радіації необхідно використовувати рослини, які зменшують надмірну кровоточивість слизових оболонок та шкіри
266. В умовах впливу малих доз радіації необхідно використовувати рослини з протипухлинною активністю
267. В умовах впливу малих доз радіації необхідно використовувати рослини, які поліпшують статеву активність чоловіків
268. В умовах впливу малих доз радіації необхідно використовувати рослини з кровоочищуючим впливом
269. Кількість радіонуклідів у воді під час кип'ятіння
270. Ентеросорбенти служать для
271. Оздоровче фізичне тренування в умовах впливу малих до радіації чинить дію у відношенні
272. До некеруємих екзогенних факторів ризику має відношення
273. До некеруємих ендогенних факторів ризику має відношення
274. Лабільність атмосферного тиску не є екзогенним фактором ризику розвитку для захворювань
275. Тривалий вплив сонячної радіації, вітри, пил не є екзогенними факторами ризику захворювань
276. Тривалий вплив холодного повітря, вітру, переохолодження не є екзогенними факторами ризику захворювань
277. Спекотний клімат та висока мінералізація води є екзогенними факторами ризику розвитку
278. Надлишок або недостатність мікроелементів у воді та грунті факторами ризику розвитку
279. Забруднення грунту, водойм, продуктів харчування хімічними речовинами не є фактором ризику захворювань
280. Високий ступінь урбанізації, стан шляхів, транспортних засобів є фактором ризику розвитку
281. Фізичні фактори виробництва (шум, вібрація, надвисокі частоти та ін.) не є факторами ризику захворювань
282. Постійне виробниче напруження сенсорних систем є фактором ризику захворювань
283. Гіподинамія та гіпокінезія є факторами ризику розвитку захворювань
284. Вимушене положення тіла у виробничому процесі є фактором ризику захворювань
285. Напружений психологічний мікроклімат у виробничому колективі є фактором ризику захворювань
286. Механізм, який лежить в основі центральної токсичної дії алкоголю
287. Зміни, які викликає алкоголь з боку основних мозкових процесів
288. Фактор, який провокує ранній клімактерій
289. Вкажіть які з названих факторів ризику розвитку ІХС у чоловіків займають ведучі 4 місця (за данними літератури)
290. Тривале перебування у геопатогенній зоні в найбільшому ступені схиляє до розвитку
291. Який з наслідків дії екологічно несприятливих факторів на організм є найбільш небезпечним у онкогенному відношенні
292. Наслідком розвитку стресу у несприятливих екологічних умовах можуть бути наступні порушення в організмі, за винятком
293. До біолокаційних ефектів не відносять
294. Параметр, який не має відношення до характеристики геопатогенної зони
295. Яка сітка енергетичного каркасу Землі є найбільшою
296. Яка форма житла є найбільш комфортною
297. Яка висота житла є оптимальна з точки зору комфортності
298. Яке розставлення меблів створює оптимальний життєвий простір
299. Жінки переважають чоловіків з частоти захворюваності раком
300. Психосоматична дезадаптація, як фон для виникнення онкозахворювань зв'язана з
301. Найменший рівень онкозахворюваності відповідає рівню рухової активності
302. Механізм онкогенного впливу гіпокінезії
303. Втрата зв'язку з макрокосмом, як фон для розвитку онкозахворювань має вираження у
304. До харчових канцерогенів мають відношення
305. До групи ризику за можливістю розвитку раку молочної залози належать жінки, які
306. До шляхів первинної онкопрофілактики має відношення
307. З якого органу виділення потрібно починати очищення організму з метою онкопрофілактики
308. Найбільш оптимальний спосіб управління дісбіозом
309. Найкращий спосіб підвищення адаптаційних резервів організму
310. Раціональний спосіб попередження гомотоксикозу
311. Молодий чоловік для нарощування м'язової ваги вживає анаболічні стероїди, вживає багато м'ясних продуктів та обмежує рослинну їжу. Він має ризик захворіти раком
312. Молода жінка захоплюється прийомом сонячних ванн, палить, вживає недостатньо свіжої рослинної їжі. Вона має ризик захворіти раком
313. Молода жінка має багато статевих партнерів, не слідкує за гігієною статевих органів, робить аборти. Їй загрожує рак
314. Для усунення блоку мікроциркуляції з метою первинної онкопрофілактики рекомендується
315. До зовнішніх онкогенних факторів мають відношення
316. До шляхів первинної онкопрофілактики має відношення
317. Молодий чоловік вживає багато тваринних жирів, має запори, часто вживав антибіотики, має слабкі м'язи черевного пресу. Він має ризик захворіти раком
318. Молода жінка зловживає кавою, погано пережовує їжу, використовує смажені та копчені продукти, любить солодощі. Їй загрожує рак
319. Молодий чоловік любить занадто гарячу, гостру, мариновану їжу, палить та зловживає алкоголем. Він ризикує захворіти раком
320. Наявність грибку та нітратів у продуктах харчування служать фактором ризику розвитку раку
321. Харчова поведінка людини обумовлюється факторами
322. У медичній практиці для визначення якості харчування використовують показник
323. Показник індексу маси тіла, рівний 20 та менше, свідчить про
324. За даними Фремінгемського дослідження частота серцево-судинних захворювань у жінок з масою тіла більше 13 % від ідеальної, збільшується у
325. Вкажіть раціональне співвідношення білки:жири:вуглеводи у їжі для зберігання оптимальної маси тіла
326. Показник індексу маси тіла, рівний 20-28,9, для більшості людей є
327. Показник індексу маси тіла, рівний 29-29,9, свідчить про
328. Показник індексу маси тіла, рівний 30 та більше свідчить про
329. За даними Фремінгемського дослідження частота серцево-судинних захворювань у чоловіків з масою тіла більше 13 % від ідеальної, збільшується у
330. Енергетична цінність жирів складає (ккал/г)
331. Енергетична цінність вуглеводів складає (ккал/г)
332. Який з ендокринних механізмів грає найбільшу роль у аліментарному ожирінні
333. Який режим прийому їжі є оптимальний для людини
334. Серед цілей "харчового посту" найбільш адекватною є
335. Починати прийом їжі потрібно
336. Для формування повного насичення закінчувати прийом їжі потрібно
337. Під інформаційним характером їжі розуміють наявність в ній наступних елементів, за винятком
338. Основний прийом рідини людина має здійснювати
339. З усіх факторів які визначають харчову поведінку людини при вільному виборі, виділіть основний
340. Який психологічний фактор в найбільшому ступені схиляє до розвитку ожиріння
341. Зменшення ваги тіла при оздоровчому лікувальному голодуванні потім відновлюється з надлишком. Причиною цього є


Атестація  лікарів  проводиться   з   метою   підвищення
відповідальності  за ефективність і якість роботи,  раціональнішої
розстановки  кадрів   фахівців   з   урахуванням   їх  професійної
майстерності, досвіду та складності виконуваних робіт. Атестація є
важливою  формою   морального   та   матеріального   стимулювання,
спрямована  на  удосконалення діяльності закладів охорони здоров'я
щодо подальшого поліпшення надання медичної допомоги населенню.

Загружается, подождите...
Аттестация врачей. Тестовые вопросы и ответы.



© 2006–2007 Медицина та Охорона Здоров'я - Атестація Лікарів